Tel: 040-8426788
info@stringweb.nl

Condensator 2A223J (tone cap) 0,022 μf

Snel overzicht

Condensator

Beschikbaarheid: Op voorraad


Voor 18.30 uur betaald morgen in huis!
€ 0,99
OF

Condensator 2A223J (tone cap) 0,022 μf

Meer afbeeldingen

Details

Polyester condensator 2A223J of tone cap (capacitor) met een capaciteit van 0,022 μf. Deze condensator of tone cap heeft een relatief lagere capaciteit. Hoe lager de capaciteit des te hoger de weerstand bij hoge frequensties en hoe helderder het geluid. Deze tone cap is dus ideaal om een helderder / scheller geluid te realiseren, bijvoorbeeld om humbuckers helderder te laten klinken.

Hoe werkt een toon condensator? De condensator werkt samen met een variabele weerstand (potentiometer of kortweg potmeter). Vaak wordt een lineaire potmeter (B) gebruikt met een waarde van 250 kOhm (enkelspoelselementen) of 500 kOhm (humbuckers). Wanneer de potmeter helelmaal open (minimale weerstand) wordt gedraaid gaat er veel signaal langs de condensator. Deze heeft een lage weerstand bij hoge frequenties en een hoge weerstand bij lage frequenties. Zo 'ontsnappen' de hogere frequenties (treble) naar de aarde en bereiken dus niet de output waardoor het geluid warmer wordt. Wanneer de potmeter helemaal dicht (hoge weerstand) wordt gedraaid zal er weinig tot geen signaal langs de tone cap stromen en blijven de hoge frequenties behouden en zal het geluid helderder klinken.

De weerstand van de condensator hangt af van de capaciteit. Deze wordt aangegeven in farads. Hoe hoger de capaciteit hoe lager de weerstand. WIl je dus een warmer geluid dan kies je voor een condensator met een hogere capaciteit (bijvoorbeeld van 0,068 μf). WIl je juist een helderder geluid dan kies je een condensator met een lagere capaciteit, (bijvoorbeeld 0,022 μf, zoals deze).   
Prijs € 0,99
Korte omschrijving Condensator
Instrument Electrische Gitaar
Garantie 12 maanden