Tel: 040-8426788
info@stringweb.nl

Condensator 2A683J (tone cap) 0,068 μf

Snel overzicht

Condensator

Beschikbaarheid: Op voorraad


Voor 18.30 uur betaald morgen in huis!
€ 0,99
OF

Condensator 2A683J (tone cap) 0,068 μf

Meer afbeeldingen

Details

Condensator 2A683J (polyester) met een capaciteit van 0,068 μf voor de regeling van de tone.
Deze condensator of tone cap heeft een relatief hogere capaciteit. Hoe hoger de capaciteit des te lager de weerstand en hoe warmer het geluid. Deze tone cap is dus ideaal om een warmer/donkerder geluid te realiseren, bijvoorbeeld om enkelspoelselementen warmer te laten klinken.

Hoe werkt een toon condensator? De condensator wordt in serie geschakeld met een variabele weerstand (potentiometer of kortweg potmeter). Het is gangbaar voor de regeling van de tone een lineaire potmeter (B) te gebruiken met een waarde van 250 kOhm bij enkelspoelselementen of 500 kOhm bij humbuckers. Wanneer je de potmeter helelmaal open (minimale weerstand) draait gaat er veel signaal langs de condensator. De weerstand van de condensator is frequentie-afhankelijk: een lage weerstand bij hoge frequenties en een hoge weerstand bij lage frequenties. Zo kiezen de hoge frequenties (treble) de weg van de minste weerstand richting de aarde en bereiken dus niet de output waardoor het geluid simpelweg minder 'hoog' bevat en dus warmer klinkt. Wanneer je de potmeter helemaal dichtdraait stroomt er weinig tot geen signaal langs de tone cap en blijven de hoge frequenties behouden. Het geluid klinkt dan helderder.

De weerstand van de condensator hangt af van de capaciteit. Deze wordt aangegeven in farads. Hoe hoger de capaciteit hoe lager de weerstand. WIl je dus een warmer geluid dan kies je voor een condensator met een hogere capaciteit (bijvoorbeeld van 0,068 μf, zoals deze). WIl je juist een helderder geluid dan kies je een condensator met een lagere capaciteit, (bijvoorbeeld 0,022 μf).   
Prijs € 0,99
Korte omschrijving Condensator
Instrument Electrische Gitaar
Garantie 12 maanden