Tel: 040-8426788
info@stringweb.nl

Condensator 2A473J (tone cap) 0,047 μf

Snel overzicht

Condensator

Beschikbaarheid: Op voorraad


Voor 18.30 uur betaald morgen in huis!
€ 0,99
OF

Condensator 2A473J (tone cap) 0,047 μf

Meer afbeeldingen

Details

Condensator 2A473J (polyester) met een capaciteit van 0,047 μf voor de regeling van de tone.
Deze condensator of tone cap heeft een relatief hogere capaciteit. Hoe hoger de capaciteit des te lager de weerstand en hoe warmer het geluid. Deze tone cap zit qua treble bleed tussen de twee andere caps in. Vind je dat bij een capaciteit van 0,022 μf te veel hoge frequenties worden doorgelatne en bij 0,068 μf te weinig dan is dit wellicht een goede optie.

Zo werkt een toon condensator? De tone cap (condensator) wordt in serie geschakeld met een draaiweerstand (ook wel potentiometer of kortweg potmeter). Gebruikelijk wordt voor de regeling van de tone een lineaire potmeter (B) gebruikt met een waarde van 250 kOhm bij enkelspoelselementen of 500 kOhm bij humbuckers. Zou je een logaritmische potmeter (A) gebruiken dan zou het effect op de toon slechts op een tiende van de slag van de potmeter waarneembaar zijn. Als je de de potmeter helelmaal openzet (minimale weerstand) gaat er veel signaal richting de condensator. De hoogte van de weerstand van de condensator is frequentie-afhankelijk: een lage weerstand bij hoge frequenties en een hoge weerstand bij lage frequenties. Zo nemen de hoge frequenties (treble) de weg van de minste weerstand naar de aarde en bereiken dus nooit de output waardoor het geluid simpelweg minder treble ('hoog') bevat en dus warmer klinkt. Draai je de potmeter helemaal dicht dan stroomt er weinig tot geen signaal langs de tone cap en blijven de hoge frequenties behouden. Het geluid klinkt dan dus helderder / scheller.

De weerstand van de condensator is afhankelijk van de capaciteit. Deze wordt aangegeven in farads. Hoe hoger de capaciteit hoe lager de weerstand. WIl je dus een warmer geluid dan kies je voor een condensator met een hogere capaciteit (bijvoorbeeld van 0,068 μf). WIl je juist een helderder geluid dan kies je een condensator met een lagere capaciteit (bijvoorbeeld 0,022 μf). Zoek je de perfecte middenweg tussen deze twee uitersten dan kies je deze tone cap met een capaciteit van 0,047 μf.   
Prijs € 0,99
Korte omschrijving Condensator
Instrument Electrische Gitaar
Garantie 12 maanden