Van Stringweb mag je verwachten dat we de beste merken in het assortiment hebben. Dat bewijzen we maar weer eens met Blackstar, onze nieuwste aanwinst. Met de pedalen en versterkers van dit Britse merk kun je als gitarist alle kanten op.


Blackstar is een gevestigde naam in de muziekwereld en zetelt in het Engelse Northampton. Het bedrijf werd in 2004 opgericht door vier vrienden die samen in een band speelden. Het was hun droom om de perfecte versterkers en pedalen te ontwerpen.

Bijna tien jaar later kunnen we constateren dat het de heren van Blackstar is gelukt: wereldberoemde artiesten als Gus G (Ozzy Osbourne/Firewind), Agren (Razorlight) en James Dean Bradfield (Manic Street Preachers) willen niets anders meer dan Blackstar-versterkers. Voor ieder genre en elke muziekstroming bieden de Blackstar-versterkers uitkomst. 

De kracht van Blackstar zit ‘m in het feit dat echte rasmuzikanten de versterkers en pedalen ontworpen hebben. Blackstar zal haar muzikale afkomst dan ook nooit verloochenen, zo laat één van de oprichters weten: “Vanaf de oprichting zijn we enorm gegroeid als bedrijf, maar één ding blijft hetzelfde. Wij zijn allemaal muzikanten en voelen echte passie bij wat we doen: het maken van fantastische gitaarversterkers voor gitaristen over de hele wereld.”