Capo Gitaar

De verschillende soorten gitaren zijn eindeloos. Iedere gitaar heeft namelijk een andere klank. Iedere gitarist moet zichzelf een aantal vragen stellen bij het kopen van een gitaar. Een wat goedkopere variant? Of toch een handmade gitaar van goed hout? En een elektrische of een akoestische gitaar? Al dit soort vragen moeten worden gesteld bij het kopen van een gitaar. En daarna volgen de accessoires. Want bij het bespelen van een gitaar komt het gebruik van een capo al snel om de hoek kijken. Een capo voor de gitaar kopen? Stringweb heeft een enorm assortiment.

Capo
De Italiaanse term capodastro, de Franse term capodastre of kortweg capo: het betekent allemaal hetzelfde. De capo (het wordt ook soms barréklem genoemd) is een klem die op de gitaar wordt gezet om alle snaren een aantal halve tonen hoger te laten klinken. Afhankelijk van de constructie van de capo en de gitaar betekent dit tot een kwint (of meer) hoger. Het grote voordeel hiervan is de vingerzetting. Die blijft ongewijzigd als er een (voor de gitaar) onhandige toonsoort nodig is. 

Een capo kopen
Waar het kopen van een gitaar een vrij prijzige aangelegenheid is, is een capo aan te schaffen voor vrij weinig geld. Het vinden van de juiste capo komt echter net zo nauw als het kopen van de juiste gitaar. Daarom hebben we een eenvoudig overzicht gemaakt, door middel van een aantal subcategorieën. Op deze pagina vind je het totaaloverzichten van al onze capo’s, maar er kan ook worden doorgeklikt naar de  Capo’s voor akoestische en Western-gitaren, de  Capo’s voor elektrische gitaren en  Capo’s voor klassieke en Spaanse gitaren. Klik op de ‘informatie’-buttons voor een uitgebreide productomschrijving van iedere capo.

15 producten

2 3 4 5

15 producten

2 3 4 5