Klassieke/Spaanse gitaar

Klassieke/Spaanse gitaar
De klassieke of Spaanse gitaar is de gitaar die aan de oorsprong stond van alle latere varianten van de Spaanse gitaar. De flamencogitaar, de archtop gitaar en de steelstringgitaar: allemaal vinden ze hun oorsprong in de klassieke gitaar. De klank van een klassieke gitaar wordt voor het grootste gedeelte bepaald door de kwaliteit van het bovenblad. De term ‘klassieke gitaar’ is enorm breed. Naast de moderne klassieke gitaar (het model dat ontworpen is door Antonio Torres Jurado), kennen we ook de vihuela, die viersnarige (vierkorige) gitaar, de vijfsnarige (vijfkorige) gitaar, de romantische gitaar, de rennaissanceluit en de barokluit. Keuze genoeg dus!

Verzorgen van de gitaar
Een klassieke gitaar is net als een kind: een goede verzorging is van levensbelang. Om de klank van een klassieke gitaar te allen tijde te behouden, zijn er een aantal factoren waarop men dient te letten. Extremen zijn nooit goed, dus pas op voor extreme kou of extreme hitte. Maar pas bijvoorbeeld ook op voor droogte, zelfs in ons vochtige kikkerlandje. De centrale verwarming, een kamer zonder planten, een stoffige zolderkamer: diverse plekken in het huis zijn niet ideaal voor een klassieke gitaar. Stem de gitaar (zowel klassiek als elektronisch) regelmatig, zodat ‘ie op toon blijft en voor iedere klassieke gitaar is het van belang dat hij regelmatig wordt schoongemaakt. Dit is gemakkelijk te doen door er met enige regelmaat met een zachte doek overheen te gaan.

Tassen voor je klassieke gitaar
Een goede verzorging van een klassieke gitaar begint uiteraard met een goede gitaartas. Want bij iedere fanatieke gitarist wordt de gitaar van hot naar her gesleept. Ga je op de fiets naar gitaarles, dan is het van belang dat je een tas hebt die waterdicht is. Neem de gitaar vaak mee in de auto, dan is een gitaartas noodzakelijk om bescherming te bieden tegen iedere drempel en elk kuiltje. Elke klassieke gitaar verdient de beste behandeling, met de beste gitaartas. 

7 producten

2 3 4 5

7 producten

2 3 4 5