Akoestische / Western gitaar

Akoestische / Western gitaar

Bij het kiezen van de juiste gitaar komen er een aantal zaken om de hoek kijken. Het is verstandig om te beginnen met een akoestische gitaar. Een elektrische gitaar kan altijd nog. Het kiezen van de juiste akoestische gitaar en de juiste accessoires is van levensbelang. Iedere akoestische gitaar is anders. Er zijn verschillende typen, met eigen specifieke klanken en kenmerken. Met de keuze voor een akoestische gitaar worden al een hele hoop kosten uitgespaard. Er hoeft namelijk geen versterker aangeschaft te worden, wat bij een elektrische gitaar wél het geval is. Een akoestische gitaar is overigens wel te versterken, maar vanwege de klankkast is het niet noodzakelijk. 

Hoe werkt het?
Bij de klankvorming van een akoestische gitaar treedt de klankkast op als resonator. Deze resonator brengt een grotere hoeveelheid lucht in beweging dan de snaren zelf kunnen bewerkstelligen. Het geluidsniveau van de akoestische gitaar wordt hierdoor versterkt. Er zijn diverse soorten akoestische gitaren: o.a. de klassieke gitaar, de steelstringgitaar, archtopgitaar en de resonatorgitaar. Deze vier akoestische gitaren worden op dezelfde wijze gestemd en voor het vormen van akkoorden verschilt de vingerzetting niet. Toch heeft iedere akoestische gitaar zijn eigen specifieke geluid. Bekende producenten van akoestische gitaren zijn bijvoorbeeld Taylor, Martin en Larrivee. 

Standaarden
Om de klank van een akoestische gitaar te behouden, is voorzichtigheid geboden. Een goede standaard voor je gitaar is dan ook ontzettend belangrijk. We hebben verschillende standaarden en steunen. Denk aan een enkele standaard voor de akoestische gitaar. Of aan een universele gitaarstandaard, waar bijvoorbeeld drie of vijf gitaren ingezet kunnen worden. In verschillende standaarden kunnen, naast een akoestische gitaar, ook elektrische gitaren worden opgeborgen. Klik op de ‘informatie’-buttons voor een uitgebreide productomschrijving van iedere standaard. 

12 producten

2 3 4 5

12 producten

2 3 4 5