Bladmuziek gitaar

Bladmuziek voor je gitaar
Bladmuziek is op papier genoteerde muziek. Om een muziekstuk te leren is het kunnen lezen van bladmuziek essentieel. Ook bij het spelen van gitaar. In de klassieke westerse muziekcultuur komt het vrijwel nooit voor dat muzikanten het op een andere manier leren. Zelfs in een muziekstroming als jazz, waarin veel geïmproviseerd wordt, is er veel bladmuziek die de melodieën en muzikale combinaties vastlegt. Dat gebeurt, naast de akkoorden, meestal in de vorm van een leadsheet. 

Popmuziek
Bladmuziek speelt niet in alle stromingen van de muziek een rol. Speelt men bijvoorbeeld veel popmuziek op de gitaar, dan is de melodie te leren door goed te luisteren. Hetzelfde geldt voor volksmuziek, wat vaak wordt overgebracht van persoon op persoon. Ook ‘dweilmuziek’ wordt eerst gearrangeerd op bladmuziek, en zo snel en goed mogelijk uit het hoofd geleerd. Toch is bladmuziek bij het bespelen van gitaar altijd een voordeel. Je weet immers zeker dat je de juiste tonen speelt en de goede akkoorden aanslaat. 

Reba
In onze webshop vind je veel bladmuziek van  Reba. Reba is een grote uitgeverij van bladmuziek en muziekboeken voor tal van muziekinstrumenten. Waaronder natuurlijk de gitaar. Met name voor muzikanten die net begonnen zijn met gitaarmuziek, is de bladmuziek van Reba een perfecte leermeester. De bladmuziek is uitgeschreven in duidelijke methodes, in begrijpelijke taal voor jong en oud. Bovendien is de bladmuziek betaalbaar en verkrijgbaar in allerlei stijlen en voor iedere smaak. Met een bijzonder aantrekkelijke en kleurrijke vormgeving, ontworpen door bekende illustratoren vanuit de hele wereld,  dragen de boeken met bladmuziek van Reba zeker bij aan het speelplezier. Niet voor niets wordt er over de hele wereld, van Nederland tot Noorwegen tot Nicaragua, gitaar gespeeld met hulp van de boeken van Frank Rich, Tom Stone, Dick Martens en tal van andere bekende Reba-namen. 

Pagina

Showing 1-30 of 37 results

2 3 4 5
Pagina

Showing 1-30 of 37 results

2 3 4 5