Ukelele

Ukelele

De naam Ukelele is weliswaar niet zo bekend, maar toch is het een behoorlijk vaak gebruikt instrument. Bekende ukelelespelers zijn Israel Kamakawiwo'ole (bekend van o.a. het nummer ‘Somewhere over the Rainbow’ en Jake Shimabukuro (bekend van zijn cover op het nummer ‘While my guitar gently weeps’. De beroemde Britse komiek George Formby begeleidde zichzelf tijdens zijn shows steevast op de ukelele, net als cabaretière Brigitte Kaandorp. Ook de zanger van de rockband Pearl Jam, Eddie Vedder, tokkelt tijdens concerten graag een paar nummers mee op de ukelele. George Harrison, wereldberoemd geworden met de Beatles, speelde eveneens graag ukelele en had naar verluidt een grote collectie ukeleles. En een wat recenter voorbeeld: ook Taylor Swift is een bespeelster van de ukulele. 

Over de ukelele
De ukelele (je spreekt het uit als ‘joekelille’) is een snaarinstrument wat behoort tot de ‘getokkelde luitachtigen’, een onderverdeling in de gitaarfamilie. Op een ukelele zitten doorgaans vier nylon snaren. Het stemmen van de ukelele is vergelijkbaar met het stemmen van een gitaar; de verhoudingen zijn gelijk aan de hoogste vier snaren van de gitaar, met een verschil wat de bovenste snaar. Deze is een octaaf hoger gestemd. De originele stemming is g'c'e'a' of a'd'f#'b'. 

Ons aanbod
Stringweb kan gerust de Ukelele-specialist van Nederland worden genoemd, want ons aanbod is groot. Hieronder vind je diverse soorten Ukeleles, maar ook benodigdheden. We hebben onderscheid gemaakt tussen een  Bariton Ukelele, een  Concert Ukelele, een Tenor Ukelele en diverse uitvoeringen van de Sopraan Ukelele. Op zoek naar een opvallende ukelele in een vrolijke kleur? Stringweb biedt talloze hippe kleurtjes. Om de ukelele veilig op te bergen, wordt een goede koffer of tas geadviseerd.  Ook hierin is de keuze op Stringweb groot. Let bij de aankoop van een ukelele goed op de productomschrijving, want bij sommige ukeleles wordt de gitaartas gratis meegeleverd. 

Pagina

Showing 1-30 of 39 results

2 3 4 5
Pagina

Showing 1-30 of 39 results

2 3 4 5